zaterdag 5 maart 2011

Baksels

De laatste weken wordt er hier meer gebakken. Ik heb gemerkt dat dat een bezigheid is waarbij wij meiden ons allemaal goed voelen :). Geen geruzie, iedereen aandacht en lekker smikkelen. De meisjes zitten in hun kinderstoel in de keuken en mogen helpen bij allerlei handelingen. Natuurlijk proeven we regelmatig of alles goed gaat en helpen de meisjes met het aflikken van het gereedschap.

We hebben al zandkoekjes en havermoutkoekjes gebakken. Wat een hoop plezier geeft met het uitsteken. Dat gebeurd overigens allemaal op hun eigen tafeltje van de ikea kinderstoel.. een perfect werkblad.
Maar ook de muffins zijn erg favoriet. Vanmorgen trokken we de vormpjes weer uit de kast en alle ingrediënten. E. heeft geholpen met het mixen en voorproeven. Toen konden ze de oven in.

Meidenpap is ook thuis en die was boven aan het werk voor 'Bedrijf in Beeld' een onderdeel van zijn eigen onderneming. Achter de computer monteerde hij een filmpje in onze -pas opgeknapte- computerkamer. Ik ben even naar boven gegaan om het resultaat tot nu toe te bekijken. We zeiden nog "kunnen we ze wel even alleen laten?". De meiden waren inmiddels uit hun stoel en aan het spelen. We dachten aan de speelgoedgitaar en het hengsel dat mogelijk gevaar kon opleveren. Nou even moest dat wel kunnen.
Snel naar boven, filmpje bekijken en weer terug naar beneden.

Het 'gevaar' zat alleen in een hele andere hoek. En dat hadden we natuurlijk kunnen bedenken..

Op de foto lijken het bleekscheetjes, maar eigenlijk zijn het de lekkerste muffins die ik ken (van de vanillevariant). Het recept heb ik van internet, maar het is een door mij aangepaste versie:

Ingrediënten:- 210 gr zelfrijzend bakmeel
- 175 gr gewone bloem
- 225 gr boter (kampertemperatuur)
- 400 gr suiker
- 4 eieren
- 240 ml melk
- 1tl vanille aroma

Werkwijze:De oven voorverwarmen op 175°c. Voeg de zelfrijzend bakmeel en bloem samen. Klop de boter romig en zacht, lang genoeg kloppen! De suiker geleidelijk toevoegen en ongeveer 3 minuten heel goed mixen. Ei voor ei toevoegen en goed kloppen na elk ei. Hierna voeg je de bloem toe afgewisseld met de melk, in 3 delen. Goed kloppen, niet overkloppen! Gedurende 20-25 min bakker op 175°c.

Verder gemaakt:
Deze zijn van hetzelfde recept, maar dan de helft van het beslag in een muffinvormpje gedaan en daarna chocola erop. Erg simpel, maar zo lekker...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten