woensdag 11 mei 2011

Roken

Sinds vorige week roken wij. En dat komt door onze nieuwe barbeque. Of, zoals de handgreepjes vermelden, 'Oklahoma coutry Smoker'. Het apparaat werd thuisbezorgd in een grote zware doos. Toen B. thuis kwam begon hij enthousiast met het in elkaar zetten van alle onderdelen en al snel waren we samen in de weer. We zetten de barbeque op een mooi plekje bij ons terras en besloten om het op zaterdag te gaan testen.



Vrijdag ging ik 's morgens met de meisjes naar tante Sjaan en F. We hebben er een bakkie gedaan en de meisjes speelden in de zandbak, het ballenbad en op de schommel. Terug bij huis konden we al snel ruiken wat meidenpap in zijn schild voerde. Hij had de nieuwe barbeque vast aangemaakt.

Het zwarte gietijzeren ding bestaat uit twee delen. Het ene deel is om fikkie te stoken en het andere deel is om je eten in te leggen. Maak je vuur met houtskool dan ben je aan het bbqen, maar je kunt er ook hout roken wat het eten dus een rooksmaak geeft. Het is wel de bedoeling om er de tijd voor te nemen en zo lagen onze stukjes vlees langzaam maar zeker van kleur te veranderen.

Het resultaat vonden we zó lekker, dat we na de eerste hap 'voorproeven' al het vlees achter elkaar hebben opgegeten. Die salade en andere tafelvulling moest maar even wachten in de keuken. Er kwam zelfs geen sausje aan te pas.

We trokken de vriezer open en haalde er nog wat kipfilet uit omdat de Oklahoma coutry Smoker toch nog heet was en we de dagen daarna maar wat graag gerookte kipfilet door de sla en op brood wilden eten. Dus een nieuwe lading vlees erop en ook dat was een groot succes.

3 opmerkingen:

  1. Eventjes geschrokken van 't eerste zinnetje ;-) Hoe zit 't met rook en geur? Minder als bij een gewone bbq?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo te lezen moeten jullie dat niet te vaak gaan doen, anders wordt het een dure hobby met al dat vlees(haha).

    Groeten Herma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Inge: Het roken gaat met de klep dicht. Er komt natuurlijk nog wel wat rook tussendoor, maar dat valt reuze mee. Je ruikt het wel (lekker:)) maar mijn schone was zou ik er niet naast hangen..

    @Goud en Zilver: Ja haha, gelukkig dat het wat tijd nodig heeft, dat weerhoud ons ervan om m elke dag aan te maken :)

    BeantwoordenVerwijderen