dinsdag 17 mei 2011

Familiedag 15 mei 2011

Mijn moeder komt uit een gezin van vijf kinderen. Deze kinderen hebben ook allemaal een gezin met drie t/m 6 kinderen, van die kinderen zijn er ook veel met partner en kinderen dus al met al kwam er een grote groep samen afgelopen zondag. Nu opa en oma allebei overleden zijn was het de eerste keer dat de familie samen kwam op een georganiseerde familiedag.

De datum stond al lange tijd vast (wat natuurlijk ook wel nodig is) en op een aantal mensen na was iedereen aanwezig. De organisatie lag in handen van oom B. en tante E.

Het programma (de gezamelijke wandeling naar Kasteel Het Loo) werd veranderd in een keuze menu, zodat de voetballiefhebbers op een groot scherm de wedstrijd konden volgen. Maar voordat de menigte zich in tweeën splitste hadden we een gezamelijke lunch.

Een van de dingen die ik nooit erg leuk vond als we vroeger op visite gingen was dat je iedereen moest kussen. Bij grote gezinnen leek daar voor mijn gevoel geen einde aan te komen. Afgelopen zondag hebben we het geweten.. Vanaf de parkeerplaats tot aan tafel was het een groot weerzien van alle tantes, ooms, neven, nichten en kinderen.
Natuurlijk was het nu juist erg leuk om te zien hoe iedereen (m.n. de kinderen) veranderd was en de gelegenheid te hebben om bij te kletsen.

Ik kan me voorstellen dat zo'n grote groep 'onbekende familie' voor kinderen niet heel aantrekkelijk is, maar de dag was tot in de puntjes geregeld en de kinderen waren niet vergeten. De placemets waren speciaal gedrukt voor de familiedag, de kinderen hadden er een kleurplaat op dus waren al volop aan het kleuren voor de lunch. Bij de lunch was er een speelgelegenheid met o.a. een ballenbad waar de kinderen zich konden uitleven. Bij de wandeling werden ze zo nu en dan voorzien van een bellenblaas, ballon, pakje drinken en spekjes. En na afloop kregen ze zelfs nog een tasje mee naar huis. Zo hadden de meisjes thuis nog plezier na afloop van deze geslaagde eerste familiedag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten