dinsdag 7 juni 2011

Verse eitjes en chicken run

Ter vergelijking 1 gekocht ei
We hebben er even op moeten wachten. De geboorte van ons eerste eigen kippen eitje. Een aantal weken geleden kwam op dinsdagavond het verlossende telefoontje van B.. Er lag een eitje in het hok. Niet veel later begon ook kippie 2 mee te leggen, en een paar dagen geleden deed ook het derde kipje mee. Het tweede krieltje begon met een heel (heeel) klein eitje, kleiner dan gemiddeld paaseitje. Maar hun gewone maat is net een slagje kleiner dan een 'koop ei'.

Het is zoo leuk om kippen te hebben. Elke keer is het weer een verrassing of er al een eitje ligt.

Het zijn wel boefjes. Wie de film Chicken Run gezien heeft maar zelf geen kippen kent, denkt misschien dat die karaktertjes zwaar overdreven zijn. Ik weet inmiddels wel beter. De laatste tijd zagen we onze kippen al regelmatig met elkaar smoezen. Wanneer we de tuin inliepen waren ze druk in overleg en zodra onze eerste stap over de drempel gezet was begonnen ze nonchalant rond te scharrelen alsof er niets aan de hand was. Wij zijn niet gek, dus we wisten dat ze wat in hun schild voerden. Zo nu en dan werd er wat aarde heen en weer verplaatst en op een dag zat er een kip aan de andere kant van het gaas. Een dag later heb ik ze betrapt. Ik kwam precies op het goede moment, want ik zag nog net hoe ze vanaf de buitenkant het gat onder hun kippengaas weer aan het dichtgraven waren. Ze stonden met zn allen naast de ren en terwijl de een hun sporen aan het wissen was zat een ander te graven in de tuin en een derde was insecten uit het gras aan het eten.

Ondanks dit opstandige gedrag.. ik had niet verwacht dat ik ze zó leuk zou vinden. Maar als je kletst kletsen ze terug, ze verwerken een hoop afval, ze geven er eieren voor terug en als we ze willen aaien blijven ze gewillig zitten. Welk ander huis(tuin)dier kan daar nou aan tippen?

2 opmerkingen:

  1. Grappig! De meiden vinden 't ook vast leuk?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk! Ja, als straks het huis verder af is gaan we ook voor kippetjes.

    BeantwoordenVerwijderen