dinsdag 22 februari 2011

Kippen

Morgen gaan we ze halen. Eindelijk is het zover en hebben we een mooi plekje voor ze. B. en ik zijn normaal gesproken binnen onze grenzen redelijk impulsief. Wanneer we hebben besloten dat we iets willen kopen of we denken er al even over na dan weten we dat het risicovol is om de stad in te gaan, omdat we dan waarschijnlijk thuiskomen met iets nieuws. Bij internet shoppen werkt dat alleen anders omdat er een levertijd op kan zitten en je dus wel moet wachten tot het 'eindelijk' zo ver is.


Zo ging dat met ons nieuwe kippenhok. Wij vonden het nogal lang duren, maar voor de meiden (met name E.) was het wel goed, die hebben rustig aan het idee kunnen wennen. In de tussentijd hebben we veel over kippen gepraat, is de kippenencyclopedie binnengekomen - die veruit het meest door E. 'gelezen' wordt -, hebben we de kipjes een keer bekeken (en ook de jongere broertjes en zusjes die ook heel schattig waren)en hebben we allerlei materialen aangeschaft om het hok straks mee in te richten.

Gister kwam ie binnen. Gisteravond is ie in elkaar gezet en geschilderd. Vandaag kan ie drogen. En morgen is het zover. Dan halen we ze op. Vier prachtige parelgrijze zijdehoenders, krielkipjes. Ik heb er zin in.

1 opmerking:

  1. spannend! En leuk! Wat zullen die meiden daar van gaan genieten.... en nu zijn jullie zeker druk met namen :) ook een belangrijk puntje!
    Geniet er van, veel plezier bij de installatie van de dierenfamilie! knuf voor de meiden X

    BeantwoordenVerwijderen