donderdag 24 februari 2011

Kiekeboe

Met de oppas houden we een boekje bij. In dat boekje schrijven we heen en weer zodat niet alles mondeling hoeft te gebeuren bij het brengen en halen. Oma Knoest vindt het leuk om uitgebreid te vertellen wat de kinderen die dag gedaan hebben. Dat is voor ons dus elke keer weer leuk om te lezen aan het einde van een oppas dag. Afgelopen dinsdag hebben de meiden koekjes gemaakt en vandaag zijn ze de koekjes aan het versieren. Een leuke dag dus, want E. is dol op koekjes maken,versieren en opeten. We hebben de afgelopen weken al meerder malen cakejes gebakken, koekjes gebakken en gister hebben we nog een brownietaart gemaakt. En nu gaan de meiden dus ook nog bij opa en oma Knoest met koekjes in de weer.

Vorige week moest ik erg lachen om een paar regels in het boekje:
'S. vindt het erg leuk om met een doek over haar hoofd rond te kruipen.'
Ik vond het zo grappig omdat dat S. ten voeten uit is. Het begon met een kledingstuk dat ze aan wilde trekken. Ik geloof een rompertje dat ze over haar hoofd probeerde aan te doen. Dat lukte niet precies zoals bedoeld. Maar toen ontdekte ze hoe leuk dat was. Zo'n lap over haar hoofd. Ze begon te kruipen en ook dat vond ze erg leuk. Tegenwoordig doet ze dat dus te pas en te onpas. Wanneer ze maar iets van een doek kan vinden dan hangt ze het over haar hoofd en gaat ze zonder zicht rondkruipen.

Andere vormen van kiekeboe vallen ook erg in de smaak. Regelmatig gooit ze met een wijds gebaar haar handen voor haar ogen wanneer we aan tafel zitten. Sterker nog, met haar handen bedekt ze haar hele gezichtje. Natuurlijk komt dat gezicht vervolgens weer lachend tevoorschijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten