dinsdag 25 januari 2011

Praten en zingen

Wij krijgen regelmatig de vraag: 'Is ze thuis ook zo rustig?'. Nou, soms wel. Soms ook niet. E. kan inderdaad zichzelf erg goed vermaken. Niet altijd, maar vaak wel. Lekker zelf spelen met vanalles aan speelgoed, maar liever nog met 'echte' spullen. Pap maken voor haar pop, met een echt schepje uit de echte (lege) papdoos. Tijdens het spelen horen we haar vaak praten of zingen. Geweldig om te horen hoe ze als een echte moeder tegen haar pop of zusje praat. "Nee S., doe dat maar niet. Dat is een beetje gevaarlijk". Liedjes worden tegenwoordig uit volle borst gezongen. Als er in de songtekst een foutje sluipt is die er bijna niet meer uit te krijgen. Tientallen keren hoorden wij:

"Ik zag twee beren,
broodjes smeren,
oh het was een woooooonder.

Het was een wonder,
broodjes smeren,
dat die beren,
smeren konden... enz"

En soms blijft de plaat hangen. Halverwege het liedje schakelt ze over op een zin die eerder in het liedje voorkomt waardoor het een lied zonder eind wordt.

E. oefent ook hard met de letters. De 'r' kan ze nu uitspreken, waardoor de naam van haar zusje foutloos gezegd wordt (op een grappige manier trouwens). Alleen blijft de 'g' nog zo moeilijk. Voorlopig hoor ik bij een simpel zinnetje als 'mama, kom je terug?' uit haar mond: 'mama, kom je trut?'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten