donderdag 13 januari 2011

Potje

E. Plast op een potje. Niet altijd, maar wel erg vaak. We hebben het sinds de zomer al geoefend, omdat het lekker weer was kon ze in haar zwemkleding of blootje in de tuin spelen. Het potje was in de buurt en zo heeft ze voor het eerst ervaring opgedaan in het plassen op een potje.
De afgelopen maanden hebben we er weinig aandacht aan besteed. Ik ben van mening dat het beter is om er niet teveel nadruk op te leggen voordat een kind er zelf aan toe is en ik geloof ook dat onnodige spanning het zindelijk worden alleen maar moeilijker maakt.

Zo nu en dan deed E. nog een plas, en het leek me een goed idee om het onderwerp weer aan te breken als we weer richting de zomer gaan. Maar oma Knoest dacht dat E. er wel aan toe was om zindelijk te worden. Oma heeft er ervaring mee en wist van aanpakken, dus in overleg hebben we besloten om E. meerdere malen per dag even te laten 'proberen'. En ja hoor, vanaf dag 1 kwam er een plas of drie in het potje terecht. E. vindt het maar wat mooi en is zo trots als een aap. Ze weet dat ze als het gelukt is zelf mag doortrekken en mag handen wassen. Dan loopt ze de kamer in en schreeuwt naar papa dat het weer gelukt is, om dankbaar haar complimentjes in ontvangst te nemen.

Afgelopen dinsdag schreeft oma Knoest in het oppasboekje of E. ook wat onderbroekjes mee mocht. Ze was de hele middag droog geweest en het leek haar goed om even zonder luier te proberen. Goed plan. Gister probeerden we het thuis ook even, maar na twee natte broeken heb ik bedacht dat ze dat eerst even bij oma Knoest mag oefenen :).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten